fredag 31 oktober 2014

Tomteluvor

Jag håller på att sticka tomteluvor just nu!
Det är lite bråttom o sista minuten så bättre bilder kommer senare!
Trevlig helg!

söndag 26 oktober 2014

Livstecken

Vi är ute o njuter i de vackra höstfärgerna i naturen. Då hinner man inte blogga så mycket, men det blir desto fler bilder på löv. Jag är som besatt av att fota löv! De har så vacker struktur också.

Läste om en stickboks-författare för längesen i Knitting Magazine som inspirerades av naturen och resultatet blev en bok med stickade blommor och liknande. Lite häftigt. Kom inte ihåg namnet just nu dock.

Har lite nytt att lägga upp nån dag. Gjort klart en filt och lite annat. Det kommer så småningom!

fredag 17 oktober 2014

Höstens inspiration

Det man ser när man kollar mönster o bloggar på nätet är en uppsjö av underbar kreativitet. Det är helt underbart att många känner behovet att skapa egna vackra alster oavsett om det är vantar, sockar, tröjor, kjolar, sjalar eller andra saker. Man blir inspirerad!

Hösten är här med alla härliga höstfärger. Jag gillar hösten. Det gör mig glad och sugen på att slutföra min kappa som legat på lut ett bra tag. Det blir ju lite annat emellan, ibland känner man för att göra nåt mindre. Ibland känner man att det helt enkelt inte finns tid för så mycket mer projekt när man har en liten att ta hand om. Det kommer ju alltid först. Fast det kryllar av idéer i skallen, som alltid.

Åter till kappan: det är ärmarna som ska dit och lite detaljer. Har fått förslaget att sy ett foder till den också. I våras gjorde jag ett stickprov som kommer bli så snyggt på kappans ärmar! Väldigt höstigt i färgerna. Ooh vad kul att köra igång med det!

onsdag 15 oktober 2014

En filt till!


Om det här ser lite bekant ut beror det på att jag i somras virkade en babyfilt. Nu blir det en till, ja, nästan likadan. Fortfarande samma mönster, 5 varv stolpar per färg och upprepning! 
 
Det som är ändrat till denna gång är lite andra färger, större i storlek och annat garn (Lima från Drops). Jag har kommit långt, det är kul!

lördag 4 oktober 2014

Haklappar från Moe Design

Idag måste jag tipsa om dessa haklappar!
Jag har sökt lite efter någon som syr barnkläder. Jag tycker det är kul att hitta andra som pysslar och stötta andra som pysslar. Ofta kostar det inte mycket mer än kläder i handeln.

Jag hittade en tjej som syr under namnet Moe Design. Inte bara syr hon barnkläder, utan även saker till barnvagnen, stolsdynor och såna grejer. Jag beställde byxor av ekologisk tyg, stoldyna och haklapp i rött tyg (med vita prickar). Det var väldigt fint/proffsigt sytt och jag är så nöjd! Vi använder stolsdynan och haklapp. Byxorna blir senare (nästa strl). Nu har jag beställt fler haklappar, de är de bästa vi har testat. De är mjuka, lite bredare och täcker lite mer, vilket är väldigt positivt. Och så enkla att slänga i tvätten. Det gillar jag!

Välkommen åter!

Related Posts with Thumbnails