lördag 26 mars 2016

Glad Påsk!

Vad säger Glad Påsk mer än påskfjädrar? Det är trevligt att få in en aning påsk här hemma. 


Här nedan är nåt som också ser påskigt ut, men det är solhatten jag har börjat till lillan. Det är alltid bra med ett lagomt ta-med handarbete och just nu är det solhatten jag virkar på! Det är gult och vitt bomullsgarn som jag hade hemma!

tisdag 22 mars 2016

Glittertind tröja

Nu är jag helt klar med Glittertind tröjan som jag stickat i strl 2-3 år. Mönstret är gratis och väldigt välskrivet. Så jag kunde absolut kunnat betala för mönstret!


Jag var jättesugen att lägga upp en till tröja på en gång för det här var så himla roligt! Men det får bli senare, och då kanske testa att sticka en steek (det har jag aldrig gjort.)

Jag brukar alltid förändra mönster för att jag ska kunna sticka på det sätt som jag föredrar. Men det har jag inte behövt med detta mönster, det var ett nöje att följa mönstret. Det enda lilla som jag ändrat är att jag har hoppat över den sista minskningen vid halsen. Jag fick inte tröjan över huvudet på mitt barn så jag fick repa upp och göra lite större. En petitess i sammanhanget.


Nu till garnet. Jag fullkomligt älskar alpacka, det är mitt favoritmaterial. Visst, det kan bli tungt i en hel tröja, osv, men det funkade jättebra i en barntröja! Det är så mjukt o härligt. Det kan också va halkigt och det passar min stickstil perfekt. Jag gillar garn som glider lätt.

Jag har bara använt garn som jag hade hemma och färgerna är beroende av vad jag hade hemma!

Det gröna är ett alpacka-garn som känns lyxigt. Jag hade 250 gram av detta och det gick åt 125 gram. Garnet heter "Royal Alpakka" av Dalegarn.no.

Det vita är Alpakka av Sandnes Garn. Det köpte jag för att prova nångång och det var jättemysigt. Hade 50g och det räckte.

Det mörkgrå är Alpaca från Drops. Jag behövde 100 gram så då hittade jag detta mörkgrå. Jag hade ett jättefint lila men bara 50g. Det blev jättefint med mörkgrått också!


Så nu har jag stickat upp ännu lite mer garn från mina garnlådor. Det känns bra att det blev nåt så fint av fina garner! Jag har fått mersmak på det här med flerfärgsstickning. Det kommer bli mer flerfärgsstickning framöver! Jag är jättenöjd med tröjan och framförallt ville mitt lilla barn ha tröjan på en gång och ville inte ta den av sig! Det är ett bra tecken!

fredag 18 mars 2016

En barntröja

Tänkte visa Glittertind tröjan som jag stickat klart. Den enda ändringen jag gjort är att skippa den sista minskningen i halsen för att det blev för litet för lillans huvud. Annars har jag inte ändrat nåt, jag har kunnat sticka precis som jag föredrar! Det är ett bra mönster gjort av Dödergök. Jag vill genast lägga upp en till, men jag har lite andra stickplaner så det får bli en annan gång. Det var en jätterolig stickning.

Jag skriver mer om mönster o garn sen när jag fäst alla trådar och blockat tröjan!

tisdag 15 mars 2016

På stickorna i Mars!

Det var ett tag sen som jag visade vad jag stickar på! Det är några olika saker, vi kollar!

Först min tunika i flerfärgsstickning. Jag har börjat sticka ärmar som egentligen inte finns i mönstret. Men det finns garn till ärmar! Dock tog det svarta slut mitt i ett mönster så det var ju knepigt. Har funderat på att repa upp eller köpa ett till nystan trots att det blir ett annat färgbad. Tror det lutar åt ett nytt nystan! Tills jag kommer iväg o köper ett nystan på pysslar jag med annat.


Glittertind barntröjan är faktiskt färdigstickad! Håller på att fästa trådar. Här kommer lite bilder under arbetets gång.



Till sist så håller jag på att tepa upp och sticka om en "gammal" tröja. Det är opraktiskt med pluff-ärmar så de stickar jag om till raka. Till originalgarnet så har jag hittat ett garn som är i samma kvalitet och nästan samma färg! Jag blandar in den också i ärmarna och stickar med båda garnerna fram till slutet. På så sätt får jag garn över så att jag kan repa upp nederdelen av kroppen på tröjan. Den är stickad i ett garn som inte passar. Nu blir det nytt garn! Ska göra på samma sätt som på ärmarna, sticka med båda färger.

fredag 11 mars 2016

Pannband

Jag har provat ett mönster på pannband från Järbo Garn. Har ingen länk just nu för deras hemsida är så seg. Men kollar man efter mönster till garnet Reflex så hittar man rätt!

Jag har inte använt det garnet ska jag säga. Jag tog ett restgarn i ull som jag hade hemma. Jag vet inte exakt vilket garn det är men jag tror det är ett viking-garn.
Det delade sig som tusan så det var inte superkul att sticka med men det gick snabbt!
Är det nån fler som stickat mönstret?

Jag tog ett snabbt kort när jag var ute i det vackra vårvädret.

söndag 6 mars 2016

Pandaklänning

Jag fortsätter att sy sånt som jag tror att lillan vill ha på sig. Nu har jag ett tyg med pandor som  jag tror går hem!

Jag har modifierat ett symönster för att kunna visa upp tyget på bästa sätt! En axelklänning utan ärmar. Till detta vita muddar. Jag är väldigt nöjd med klänningen!

Tanken är att kunna ha den som den är på sommaren eller med body nu. Det är så roligt att sy barnkläder!

fredag 4 mars 2016

Det tar sig!

Jag stickar o stickar på tunikan. Den är -enligt mönstret - klar. Det är korta ärmar i mönstret. Men jag skippade ärmarnas muddar och gjorde en virkad tillfällig uppläggning. På så sätt kan man återkomma till ärmarna när man stickat resten klart. Det är nu! Jag har fått garn över av alla färger så nu tar jag o förlänger ärmarna!

Garn: Ulrika
Mönster: Svarta Fåret
Ändringar: av mig

Välkommen åter!

Related Posts with Thumbnails